Humberto Tan strikt gelijk grote naam voor eerste uitzending van VTBL

Humberto Tan strikt gelijk grote naam voor eerste uitzending van VTBL

Gepubliceerd: vrijdag 18 januari 2019 om 21:13vr 18-01-2019 om 21:13

Laatste update: vrijdag 18 januari 2019 om 21:24vr 18-01-2019 om 21:24

Humberto Tan begint aanstaande zondag om 20.00 uur op RTL7 met zijn nieuwe voetbalpraatprogramma: VTBL. De presentator heeft voor de eerste uitzending direct een grote naam weten te strikken: bondscoach Ronald Koeman komt.

"Ik hoop dat we bij VTBL goede mensen aan tafel kunnen hebben. Bij voetbal is het niet altijd even makkelijk, maar zondag hebben we meteen Ronald Koeman", zei Tan vrijdagavond bij De Wereld Draait Door. "Hij komt gewoon. Toen we net met RTL Late Night begonnen, kwam Johan Cruijff al in de eerste maand, terwijl hij nog niets had gezien. Koeman heeft ook nog niets gezien, maar hij komt ook. We zullen niet iedere week de bondscoach krijgen, maar ik hoop dat we mooie gasten kunnen laten zien."

Een nadeel voor VTBL is dat het programma geen beelden van de huidige Eredivisie-ronde mag laten zien. Een handicap, zo noemt Tan het zelf. "Niet van de huidige competitieronde, maar wel van die van daarvoor. Het is niet actueel, dat klopt. We kunnen wel wat kopen, maar dat is inderdaad beperkt."

"Je hebt niet de beelden die je altijd wilt. Als je het negentig minuten lang over voetbal hebt en de beelden niet mist, dan doen we het goed. Simon Zijlemans (verslaggever RTL, red.) en Bart Nolles (die ook voor RTV Rijnmond werkt, red.) zijn er ook bij. Bart doet het nieuws en Simon de beelden van over de hele wereld. Niet van de competitie, maar wel andere beelden. Ja, het is een handicap, maar we proberen het creatief op te lossen."

De vaste sidekicks van Tan zijn Theo Janssen en Jimmy Floyd Hasselbaink. Die namen liggen niet voor de hand. "Theo wilde heel lang helemaal niets en is nu trainer van Vitesse O19. Jimmy Floyd woont nog steeds in Engeland, dus kijkt met een andere bril. Ze zijn wel allebei trainer, dus als er een club langskomt, ben je ze ook misschien weer kwijt. Maar ik vind ze heel verfrissend. Ik ben heel blij met die mannen, hoor."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Ga jij kijken naar VTBL?

(8173 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws