Met hakken over de sloot: Vitesse wint eerste wedstrijd van 2019

18-01-2019 21:50
21

Vitesse is de hervatting van de Eredivisie begonnen met een overwinning op Excelsior. Eenvoudig ging het niet: de Arnhemmers gaven tot twee keer toe een ruime voorsprong weg, maar wonnen uiteindelijk wel. In het Gelredome werd het 3-2.

Het leek in de openingsfase vanzelf te gaan voor Vitesse. Navarone Foor zorgde na zes minuten voor een razendsnelle voorsprong, die een half uur later werd verdubbeld door Bryan Linssen. Kort daarvoor dacht Excelsior op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Jurgen Mattheij werd afgekeurd. De VAR oordeelde dat de verdediger buitenspel stond. Onterecht, zo bleek achteraf. Kort daarna maakte Linssen er 2-0 van.

Excelsior maakte de wedstrijd na de rust weer spannend door de aansluitingstreffer van Marcus Edwars, die vanaf de rand van de zestien schitterend uithaalde. Na de goal van de Rotterdammers was Vitesse het even kwijt, wat kansen opleverde voor Excelsior. Vlak na een gemiste kans van Mounir El Hamdaoui maakte Vitesse er via Bryan van der Werff 3-1 van.

De 3-1 van Van der Werff was niet de beslissing, want een paar minuten later scoorde Jerdy Schouten namens Excelsior. Vitesse wist in een spannende slotfase de rug recht te houden en klimt naar plek vier.