Vanenburg over 'snel debuut' van neefje in Oranje: 'Ronald herkent pure kwaliteit'

Vanenburg over 'snel debuut' van neefje in Oranje: 'Ronald herkent pure kwaliteit'

19-01-2019 09:28
12

Gerald Vanenburg is lovend over de ontwikkeling van zijn neefje Javairo Dilrosun. Hij denkt dat er een mooie carrière in het verschiet ligt voor de twintigjarige linksbuiten van Hertha BSC.

"Javairo is een groot talent. Hij is snel, doelgericht en zeer lichtvoetig", zegt Vanenburg in het Algemeen Dagblad. "Javairô is wel een typische Ajax-speler. Maar dat zeggen ze eigenlijk over alle spelers met veel technische bagage. Hij heeft de stap gezet naar Manchester City en later Hertha BSC. En die laatste club mag niet zijn eindstation zijn. Dat Ronald Koeman hem al zo snel liet debuteren in Oranje, zegt wel iets. Ronald herkent pure kwaliteit."

Vanenburg heeft niet heel vaak contact met de vleugelaanvaller. "Ik zal me ook zeker niet opdringen nu hij is doorgebroken. Ik ben vooral trots dat hij zo op de goede weg is. Hij heeft kwaliteit en hij heeft karakter. Ik denk dat hij misschien iets te lief is, iets te bescheiden. Dat is niet altijd een voordeel in de voetballerij. Als Javairo iets wil weten, weet hij mij te vinden."