De Ligt prijst winteraankoop Ajax: 'Kwaliteit die je in Nederland niet vaak ziet'

De Ligt prijst winteraankoop Ajax: 'Kwaliteit die je in Nederland niet vaak ziet'

19-01-2019 14:12 Laatste update: 14:23
82

Matthijs de Ligt is te spreken over zijn nieuwe ploeggenoot Lisandro Magallán. De aanvoerder van Ajax denkt dat de Argentijn kwaliteiten heeft die je in Nederland niet vaak ziet.

"Hij komt uit een hele andere voetbalcultuur, meer het keiharde als verdediger", zegt De Ligt tegen Ajax TV. "Maar je ziet dat hij de voetballende basis ook goed beheerst, dus ik denk dat hij een welkome versterking is voor ons. Als hij zich eenmaal in een spits vastbijt, wint hij zijn duel eigenlijk altijd. Dat is een kwaliteit die in Nederland niet vaak gezien wordt. Hier wordt gefocust op het voetballende gedeelte. Hij laat zien dat er ook een andere kant aan het verdedigen zit."

De Ligt voerde al enkele gesprekken met Magallán. "Dat ging niet echt puur om het voetbal. Dat ging meer over hoe het was in Argentinië en hoe hij het daar beleefd heeft. Daarin kunnen wij ook heel veel van hem leren. Hij heeft laatst de finale van de Copa Libertadores in Bernabéu gespeeld. Dat zegt wel iets over zijn kwaliteiten. En wij moeten daar nog spelen. Hij is de enige die daar ervaring mee heeft."

Bekijk hieronder het hele interview: