Locadia en Pröpper gaan onderuit op Old Trafford, zeven uit zeven voor Solskjaer

Locadia en Pröpper gaan onderuit op Old Trafford, zeven uit zeven voor Solskjaer

Gepubliceerd: zaterdag 19 januari 2019 om 17:54za 19-01-2019 om 17:54

Manchester United heeft ook de zevende wedstrijd onder interim-trainer Ole Gunnar Solskjaer winnend afgesloten. Op Old Trafford versloegen The Red Devils Brighton, waar Davy Pröpper en Jurgen Locadia aan de aftrap stonden, met 2-1.

In het eerste half uur was vooral Marcus Rashford erg bedrijvig. De jonge aanvaller van Manchester United kreeg tot drie keer toe de kans om de score te openen, maar hij slaagde daar niet in. Paul Pogba wist na een half uur wel het net te vinden. De Fransman mocht vanaf elf meter aanleggen na een onhandige overtreding van Gaetan Bong, waarna Pogba de strafschop overtuigend binnenschoot.

De honger van de ploeg van Solskjaer was daarmee overduidelijk nog niet gestild. Rashford, die in het eerste half uur al op het scorebord had kunnen komen, zorgde er vlak voor rust dan ook voor dat de marge werd verdubbeld. Hij promoveerde een pass van Diogo Dalot vakkundig tot doelpunt en schonk United daarmee een comfortabele marge in de rust.

Ook in het tweede bedrijf bleef United de aanval zoeken, maar twintig minuten voor tijd verkleinde Brighton volledig tegen de verhouding in de achterstand. Davy Pröpper bereikte Pascal Gross met een 'buitenkantje rechts', die via de onderkant van de lat wist te scoren. De bezoekers konden daardoor nog hopen op een stuntje, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen The Seagulls niet.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws