Liverpool komt weer met de schrik vrij: doelpuntenfestijn op Anfield

19-01-2019 17:55
29

De voorsprong van Liverpool op Manchester City blijft zes punten. Op Anfield won de koploper van Engeland van Crystal Palace, maar eenvoudig ging dat allerminst: 4-3. Mohamed Salah was met twee treffers de gevierde man.

Liverpool moet nog op stoom komen in 2019. De ploeg van Jürgen Klopp wint de wedstrijden wel, maar een stuk minder overtuigend dan vorig jaar. Ook Palace bleek een lastig te passeren horde. Na wat kansjes van Liverpool nam Palace brutaal de leiding via Andros Townsend. Patrick van Aanholt zette een aanval op, die van dichtbij werd afgerond door de middenvelder.

De schade werd kort na de rust gerepareerd. Mohamed Salah maakte vijftig seconden na rust de gelijkmaker. Liverpool kwam zes minuten later zelfs op voorsprong door Roberto Firmino, die op aangeven van Sadio Mané de 2-1 binnenkopte. Palace zorgde tien minuten later toch weer voor problemen door uit een corner gelijk te maken: 2-2.

De tijd begon te dringen voor Liverpool, maar een kwartier voor tijd leek Salah voor de bevrijding te zorgen. Toegegeven: hij kreeg hulp van de Palace-goalie, die er niet goed uitzag. In de vijf minuten blessuretijd schoot Mané de beslissing binnen. De 4-3 van Max Meyer in de 95e minuut bracht de zege niet meer in gevaar.