Jota beslist doelpuntenfestijn voor Wolves, Everton lijdt nederlaag in Southampton

19-01-2019 18:10
8

Wolverhampton Wanderers heeft in een waar spektakelstuk afgerekend met Leicester City. Wolves won met 4-3 van Leicester City, dat twee keer toe terugkwam van een achterstand. Het Everton van directeur voetbalzaken en bestuurslid Marcel Brands ging met 2-1 onderuit bij Southampton.

Wolves nam in de eerste helft van het treffen met Leicester City een ruime voorsprong op Molineux. Diogo Jota en Ryan Bennett scoorden voor de ploeg van trainer Nuno Espirito Santo, die daarmee op rozen leek te zitten. Binnen vier minuten na de pauze stond het echter alweer 2-2 door een treffer van Demarai Gray en een eigen doelpunt van Conor Coady. Diogo Jota zorgde met zijn tweede treffer een half uur voor tijd voor de hernieuwde voorsprong voor Wolves, waarna een knotsgekke slotfase aanbrak. Drie minuten voor tijd leek Wes Morgan met een rake kopbal Leicester een punt te bezorgen, maar de derde goal van Jota diep in blessuretijd dompelde de bezoekers uit Leicester alsnog in rouw.

Het verschil tussen Southampton en Everton werd in de tweede helft gemaakt. The Toffees kwamen vlak na rust op achterstand door een treffer van James Ward-Prowse, waarna een eigen goal van Lucas Digne de situatie voor Everton alleen nog maar erger maakte. De 2-1 van Gylfi Sigurdsson, die in blessuretijd viel, kwam dan ook te laat.