Real Madrid wint Spaanse topper van Sevilla in slotfase

19-01-2019 18:16 Laatste update: 19:16
23

Real Madrid heeft de topper tegen Sevilla in de slotfase naar zich toe weten te trekken. Een kwartier voor tijd bracht Casemiro redding tegen de nummer drie van Spanje. Luka Modric maakte het in blessuretijd af: 2-0.

Veel Real-fans zullen de wedstrijd tegen Sevilla met angst en beven tegemoet hebben gezien, want De Koninklijke draait vooralsnog een belabberd 2019. Van de vier competitiewedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Tegen Villarreal werd er gelijkgespeeld en van Real Sociedad werd er thuis zelfs verloren. Afgelopen woensdag was Leganés te sterk in de return van de Copa Del Rey, al bleek die nederlaag geen consequenties te hebben. Het spel gaf echter voldoende stof tot nadenken.

Ook tegen Sevilla was het voetbal van de ploeg van Solari niet best. Sevilla domineerde in de eerste 45 minuten, maar verzuimde om de leiding te pakken in Bernabéu. In de tweede helft was het spel van Real niet veel beter. Het leek opnieuw mis te gaan, tot Casemiro in de 77e minuut besloot om van een meter of dertig uit te halen. Zijn afstandspegel bleek onhoudbaar voor doelman Tomas Vaclik.

Modric, die eerder in de wedstrijd een hoofdwond opliep (zie foto), bracht in de blessuretijd de beslissing. Real klimt over Sevilla heen en bezet nu de derde plek in de Primera Division. Sevilla staat vierde met 33 punten. Real heeft er nu 36.