Bizarre slotfase en rode kaart voor Zwinkels levert VVV driepunter op in Den Haag

Bizarre slotfase en rode kaart voor Zwinkels levert VVV driepunter op in Den Haag

19-01-2019 21:46
62

VVV-Venlo heeft na een spectaculair onderonsje met ADO Den Haag drie punten meegenomen uit de Hofstad. De Limburgers wonnen in de slotfase met 4-2 nadat ADO-keeper Zwinkels de rode kaart kreeg voorgehouden.

De thuisploeg startte uitstekend aan het duel en via Sheraldo Becker namen de Hagenezen na een kwartier de leiding. De rappe aanvaller werd knap weggestoken door Lex Immers en Becker rondde beheerst af.

Dankzij Patrick Joosten kwamen de bezoekers uit Venlo in de wedstrijd. Vlak voor en vlak na rust scoorde de van Utrecht gehuurde aanvaller, waardoor VVV de wedstrijd in eigen voordeel omdraaide. Lang kon de ploeg van trainer Maurice Steijn niet genieten van de voorsprong, want Erik Falkenburg scoorde op het uur de 2-2.

In de slotfase ontbrandde het duel definitief. ADO-doelman Robert Zwinkels ging op de knie van Peniel Mlapa staan en kreeg daarvoor na interventie van de VAR de directe rode kaart van scheidsrechter Manschot. Ook kregen de Venlonaren een penalty, die door Mlapa werd ingeschoten. De zege kon de Venlonaren niet meer ontgaan en de 2-4 van Jay-Roy Grot maakte aan alle twijfel een einde.