Magallán lacht: Ik schaam mij ervoor om dat op camera te zeggen

Magallán lacht: "Ik schaam mij ervoor om dat op camera te zeggen"

Gepubliceerd: zondag 20 januari 2019 om 08:16zo 20-01-2019 om 08:16

Lisandro Magallán heeft het vooralsnog goed naar zijn zin bij Ajax. Er is alleen één probleem: De Argentijn spreekt geen Nederlands, maar ook geen Engels.

Magallán hoopt uiteindelijk Nederlands te leren spreken. "Het zou mooi zijn als ik dat zou kunnen. Stukje bij beetje leer ik wat bij", vertelt hij aan AT5. "In het begin vond ik het heel moeilijk. Ik wil nu eerst Engels leren en een beetje Nederlands om te kunnen communiceren met mijn teamgenoten op het veld."

Magallán kent weinig Nederlandse woorden, zo geeft hij toe. "Welke woorden ik al ken? Ik schaam mij ervoor om dat op camera te zeggen. Dat doe ik liever in het veld. Als ik het nu verkeerd uitspreek, dan begrijpen ze mij niet", lacht hij. "De belangrijkste woorden ken ik wel, maar hoop die over een tijdje beter te beheersen en nieuwe woorden te leren."

Het communiceren met de Ajax-spelers gaat steeds beter. "Ze hebben veel geduld en snappen dat ik de taal niet spreek, maar proberen toch met mij te praten. Het is wennen, we hebben allemaal onze eigen taal en gewoontes."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws