Mourinho bevestigt bizar verhaal: 'Ik was aan het sterven in de wasmand'

Mourinho bevestigt bizar verhaal: 'Ik was aan het sterven in de wasmand'

20-01-2019 09:20 Laatste update: 11:49
30

José Mourinho bevestigde zaterdagavond een onwaarschijnlijke roddel uit 2005. De Portugees werd als manager van Chelsea voor twee wedstrijden geschorst door de UEFA, waardoor hij de wedstrijden tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League moest missen. Mourinho verstopte zich echter in een wasmand, waardoor hij de spelers alsnog toe kon spreken.

Diverse boulevardkranten schreven in 2005 dat Mourinho toch in de kleedkamer was geweest. Dat werd nooit bevestigd, tot zaterdag. "Ik weet niet meer wiens idee het was, maar ik kan me wel herinneren dat het is gebeurd", zegt Mourinho bij BeIN Sports. "Het was Chelsea - Bayern München, een belangrijke wedstrijd in de Champions League. Ik móest bij mijn spelers zijn. Dus ja, ik deed het."

Mourinho verzon een trucje om alsnog bij zijn spelers in de kleedkamer te komen. "Ik ging overdag naar de kleedkamer, dus ik was daar. De wedstrijd begon om 20.45 uur. Ik wilde in de kleedkamer zijn als de spelers aankwamen. Niemand zag me. Het probleem was om na afloop te vertrekken."

Mourinho wilde niet gepakt worden door UEFA-officials. Hij mocht ook geen contact hebben met zijn assistenten tijdens de wedstrijd. "Stuart (materiaalman Chelsea, red.) stopte me in de wasmand. Het was de metalen wasmand. De mand was een beetje open zodat ik kon ademen. Toen Stuart me naar buiten wilde rijden, deden de UEFA-mensen, die zeiden dat ik daar was, er alles aan om me te vinden."

En dus kwam Mourinho in de problemen. "Stuart deed vervolgens de wasmand dicht, dus ik kon niet ademen. Toen hij hem buiten het stadion weer opende, was ik aan het sterven. Ik was claustrofobisch en kreeg geen adem. Het is echt waar."

Volgens de berichten keek Mourinho de wedstrijd op een tv in de kleedkamer, Mourinho vertelt het iets anders. Tien minuten voor tijd werd hij naar verluidt uit de kleedkamer gereden.