Willem II boekt cruciale zege op rivaal NAC: droomgoal Llonch én scorende debutant

20-01-2019 14:04 Laatste update: 14:07
46

In een uitverkocht stadion heeft Willem II zondagmiddag de competitie hervat met een cruciale overwinning op aartsrivaal NAC Breda. Het werd in Tilburg 2-0. Controleur Pol Llonch tekende met een fraaie volley voor de openingsgoal. In blessuretijd bepaalde debutant Marios Vrousai de eindstand.

Willem II, dat uiteraard zonder de deze week vertrokken topscorer Fran Sol moest aantreden, speelde een uitstekende eerste helft. Met een goede Renato Tapia op het middenveld - hij wordt gehuurd van Feyenoord - had NAC tijdens de eerste 45 minuten amper iets te vertellen. Nadat NAC-goalie Benjamin van Leer eerst nog een inzet van Aras Özbiliz had gekeerd, moest hij kort daarna het antwoord schuldig blijven bij een geweldige knal van Llonch. De Spanjaard knalde fraai raak na een afgeslagen corner.

Tot de pauze bleef Willem II dominant. Pas na de rust liet NAC, de nummer zeventien van de ranglijst, meer zien. Giovanni Korte dook een aantal keer gevaarlijk op in het strafschopgebied van de Tricolores. De gelijkmaker leverde het niet op.

Na een uur kreeg Willem II de wedstrijd weer in handen. Özbiliz was bij vrijwel alle gevaarlijke momenten van de ploeg van trainer Adrie Koster betrokken. Hij testte Van Leer regelmatig van afstand - zonder succes.

Het verwachte slotoffensief van NAC werd verpest door Mounir El Allouchi, die met rood mocht inrukken in de 85e minuut. De middenvelder ging vol op de hak van tegenstander Daniel Crowley staan. De zege van Willem II kwam daarna niet meer in gevaar. Invaller Vrousai, deze week aangetrokken, zorgde in extremis voor de beslissing.

Door de cruciale overwinning heeft Willem II nu een voorsprong van zeven punten op de aartsrivaal uit Breda. De Tricolores zijn over Fortuna Sittard, sc Heerenveen en ADO Den Haag heengeklommen, naar plek negen. NAC blijft zeventiende.