Sensatie: Olympique Lyon wint topper van Saint-Étienne in 95e minuut

20-01-2019 23:05 Laatste update: 23:12
21

Olympique Lyon heeft de topper tegen Saint-Étienne in extremis weten te winnen. Het duel tussen de nummer drie en vier leek in 1-1 te eindigen, tot Mousa Dembélé in de 95e minuut toesloeg.

Lyon wint topper van Saint-Étienne
De wedstrijd tussen Saint-Étienne en Lyon is vooral een strijd om plek twee in Frankrijk, want Paris Saint-Germain heeft een voorsprong van maar liefst dertien punten op nummer twee OSC Lille. Romain Hamouma zette Saint-Étienne na ruim twintig minuten op voorsprong. De middenvelder stond op de juiste plek om een voorzet binnen te koppen: 1-0.

Memphis Depay was nog voor de rust dicht bij een wereldgoal, maar een lob van een meter of 25 werd op prachtige wijze gekeerd door de Saint-Étienne-doelman. De gelijkmaker zou er halverwege de tweede helft alsnog komen. Lyon kreeg een strafschop vanwege een handsbal. Het buitenkansje zou door Nabil Fekir benut worden. Iedereen hield rekening met een gelijkspel, maar in de 95e minuut kopte Dembélé de winnende treffer binnen: 1-2. Lyon neemt plek drie over van Saint-Étienne.

Zege voor Napoli in Italië
Napoli nam in de eerste helft snel afstand van Lazio, dat vijfde staat in de Serie A. Via José María Callejón en Arek Milik kwam de ploeg van Carlo Ancelotti in een tijdsbestek van drie minuten tijd op een 2-0 voorsprong. Omdat Napoli de score weigerde uit te bouwen, kwam Lazio terug in de wedstrijd.

De Romeinen waren in de tweede helft de betere partij en kwamen na 65 minuten terug in de wedstrijd via topschutter Ciro Immobile. Napoli oogde vervolgens onzeker en werd door Lazio met de rug tegen de muur gezet. Via Milik kreeg de ploeg in de slotfase nog kansen op de 3-1, maar die viel niet. Na ruim negentig minuten werd er afgefloten. Napoli heeft 47 punten na twintig wedstrijden.

Rutten begint met nederlaag
Fred Rutten had zich zijn debuut bij Anderlecht waarschijnlijk anders voorgesteld. De Belgische topclub begon moeizaam tegen Gent en mocht doelman Thomas Didillon danken voor een schadevrije eerste helft. Anderlecht rechtte de rug en creërde zelf wat kansen, zonder trefzeker te zijn.

De ploeg van Rutten overtuigde ook in de tweede helft geen moment en kreeg een kwartier voor tijd de deksel op de neus. Voormalig FC Groningen-spits Alexander Sorloth kopte Genk op voorsprong. Aan de achterstand kon Anderlecht niets meer doen. De ploeg staat na 22 wedstrijden op een teleurstellende vijfde plaats in België. Racing Genk gaat aan kop met 51 punten.

Fiorentina en Sampdoria gelijk, Quagliarella wéér trefzeker
Na goals van Luis Muriel in de 34e en 70e minuut leek Fiorentina voor eigen publiek op een zege af te stevenen tegen Sampdoria. Tussendoor had Gaston Ramirez overigens gelijk gemaakt. Oude vos Quagliarella schoot in de 81e én de 85e minuut echter raak en zette het duel in Florence daarmee op z'n kop. Via German Pezzella werd het in de laatste secondes alsnog gelijk.

Quagliarella (35) heeft nu in tien wedstrijden op rij gescoord in de Serie A. De voormalig international stevent af op een oud record van Gabriel Batistuta, die 25 jaar geleden in elf competitieduels op rij het doel trof. Bovendien is Quagliarella nu met Cristiano Ronaldo en Duvan Zupata topscorer van de Serie A. Het drietal staat op veertien goals.

Het duel tussen SPAL en Bologna eindigde zondagmiddag in 1-1. Mitchell Dijks stond negentig minuten op het veld bij de gasten.

Atalanta vernedert Frosinone op eigen veld
Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis had Atalanta - de nummer acht van de Serie A - geen enkele moeite met Frosinone. Gianluca Mancini tekende na elf minuten voor de openingstreffer en daarna begon de grote Duvan Zapata-show. De Colombiaanse spits scoorde in de 44e, 47e, 64e en 73e minuut. Bij de derde goal van Zapata leverde Hateboer de assist. De voormalig speler van onder meer Udinese en SSC Napoli is nu samen met Cristiano Ronaldo topscorer van de Serie A. Hij scoorde liefst dertien keer in z'n laatste zeven optredens.