'Ik mag zelfs niet met de spelersbus van Heerenveen naar Amsterdam reizen'

'Ik mag zelfs niet met de spelersbus van Heerenveen naar Amsterdam reizen'

Gepubliceerd: zondag 20 januari 2019 om 15:58zo 20-01-2019 om 15:58

Jan Olde Riekerink zit zondag niet in de dug-out van sc Heerenveen tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax. Uitgerekend tegen zijn oude werkgever is hij geschorst.

"Ja, voor het eerst in mijn trainerscarrière", vertelt Olde Riekerink aan Het Parool. "Mijn assistenten nemen de honneurs waar. Ik mag ook niet in de kleedkamer komen, ik mag zelfs niet met de spelersbus naar Amsterdam reizen. Ik zit op de tribune, naast onze directieleden vermoed ik."

Olde Riekerink werkte tot 2011 bij Ajax. In Amsterdam werd hij op weinig hoffelijke wijze aan de kant gezet. Hoe kijkt de huidige trainer van Heerenveen nu naar zijn oude club? "Niet met gevoelens van wrok of zo, als je dat bedoelt. Dat is gepasseerd. Ik heb in twee verschillende periodes totaal elf jaar met plezier gewerkt bij Ajax, als jeugdtrainer, als assistent van Jan Wouters bij het eerste elftal en de laatste jaren als hoofd opleidingen."

"De argumen­tatie bij mijn afscheid was: we gaan het anders aanpakken in de opleiding en in het eerste elftal alléén nog eigen jeugd gebruiken", verklaart Olde Riekerink. "Dat is ­inmiddels wel veranderd... Maar het netto­resultaat is dat de ploeg attractief voetbalt en internationaal meedoet. Dat is knap."

Ajax en Heerenveen trappen om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws