Ajax verrast door puntenverlies van PSV: Het kan een extra motivatie zijn

Ajax verrast door puntenverlies van PSV: "Het kan een extra motivatie zijn"

Gepubliceerd: zondag 20 januari 2019 om 17:01zo 20-01-2019 om 17:01

De misstap van PSV bij FC Emmen (2-2) is een stimulans voor Ajax. Dat stelt Erik ten Hag, die kort voor de aftrap tegen sc Heerenveen zag hoe de koploper de drie punten uit handen gaf.

"Het kan een extra motivatie zijn, maar we moeten vooral naar onszelf kijken", zegt Ten Hag bij FOX Sports. "In deze competitie gebeurt dit helemaal niet vaak, dus we kunnen ons niets veroorloven. Wij moeten ons werk doen en daar hebben we ons goed op voorbereid. Nu moeten we het afmaken. We moeten in het ritme en in de flow komen waar we in zaten."

De Ajax-trainer kiest voor Daley Sinkgraven als linksback. Hij is de vervanger van de geblesseerde Nicolás Tagliafico. "We hebben vorige week nog wat anders gedaan en dat ging ook uitstekend. Daley is fit en opgetraind, maar nog niet honderd procent wedstrijdfit. Hij is in december een aantal keer ingevallen en wij denken dat hij er klaar voor is."

Voor geruchten over David Neres verwijst Ten Hag door naar Ajax-directeur Marc Overmars. "Er is veel belangstelling voor onze spelers, ook voor David Neres. Wij willen de kern behouden en dat hebben we al vaker gezegd." De Braziliaan begint zondag op de bank. "Iedereen kent zijn rol en we hebben een hele goede selectie. Er kunnen meer dan elf spelers ook werkelijk spelen. David heeft al heel vaak laten zien dat hij daar bijhoort."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Gaat Ajax vandaag de koppositie overnemen van PSV?

(391 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws