Ten Hag begrijpt Ajax-spelers niet: 'Vandaar de boosheid, zeker bij mij'

Ten Hag begrijpt Ajax-spelers niet: 'Vandaar de boosheid, zeker bij mij'

20-01-2019 19:16
183

Erik ten Hag zoekt naar een verklaring voor het puntenverlies van Ajax tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers incasseerden liefst vier doelpunten en lieten na de koppositie over te nemen van PSV.

"Het heeft met een bepaalde vorm van nonchalance te maken", analyseert Ten Hag voor de camera van FOX Sports. "We missen urgentie. Dan roep je de problemen over jezelf af. We hebben alles in eigen hand, maar als je zo'n wedstrijd speelt, zo veel mooie goals maakt en zo veel kansen creëert, dan mag dit niet."

Ajax kon zondag voor het eerst sinds 8 mei 2016 de koppositie pakken in de Eredivisie. "Ik begrijp niet dat je dan zo uit de kleedkamer komt. Vandaar de boosheid. Niet alleen bij de spelers, maar zeker ook bij mij."

Het optreden van Kostas Lamprou kon Ten Hag ook niet bekoren. De Griekse doelman verving André Onana op het laatste moment. "Ik denk dat hij grillig keepte, maar hij redt ons ook op het laatst (kans Zeneli, red.). Je moet altijd naar het collectief kijken. We winnen samen en verliezen samen."