Koeman ziet de bui al hangen voor Ajax: 'Volgende week zondag Feyenoord-Ajax'

Koeman ziet de bui al hangen voor Ajax: 'Volgende week zondag Feyenoord-Ajax'

Gepubliceerd: zondag 20 januari 2019 om 21:04zo 20-01-2019 om 21:04

Laatste update: zondag 20 januari 2019 om 22:11zo 20-01-2019 om 22:11

Bondscoach Ronald Koeman probeert een verklaring te zoeken voor het 4-4 gelijkspel van Ajax tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers konden door puntenverlies van PSV de koppositie pakken, maar lieten dat op knullige wijze na.

"De druk om kampioen te móeten worden is bij Ajax veel groter dan bij PSV", zegt Koeman bij VTBL. "Ajax is al jaren geen kampioen geworden en ze hebben dusdanig veel geïnvesteerd, dat ze het wel moeten. Als je spelers als Tadic vanuit Engeland naar Ajax kunt halen..PSV kon dat niet. Die hebben ook geïnvesteerd, maar lang niet zoveel als Ajax. Ajax móet, ze móeten. Daarom is het zo pijnlijk voor ze wat er vanmiddag (zondagmiddag, red.) is gebeurd."

"Met het doelgemiddelde hadden ze bovenaan kunnen staan, ze krijgen PSV nog thuis, maar volgende week zondag heb je Feyenoord-Ajax", gaat Koeman verder. "Als je Feyenoord zaterdag zag, denk je dat het onmogelijk is om van Ajax te winnen, maar De Kuip kan ze soms tot zeer grote hoogte brengen. Dat kan ook zomaar tegen Ajax, wat ook tegen PSV gebeurde."

Koeman kijkt door een andere bril naar de wedstrijden van de topploegen. "Je kijkt naar de jongens die in aanmerking komen en bij het Nederlands elftal zijn. Maar je kijkt ook naar een stuk organisatie, wat bij Ajax zeer zwak was. Ajax tegen Flamengo werd 2-4, maar het had ook 5-5 of 5-7 voor Ajax worden. Heerenveen maakte er vier, maar had er nog drie kunnen maken. Dan klopt er iets niet."

En hoe komt dat? "Ajax speelt heel aanvallend, maar dat betekent dat het achterin goed moet staan als je de bal verliest. Dat stond het niet. Dat kan komen door een stukje gemakzucht. Ineens wordt het dan 3-2 en 3-3.."

Poll

Wat wordt Feyenoord - Ajax?

(7646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws