FC Barcelona heeft invaller Messi nodig om Leganés te verslaan

20-01-2019 22:38
20

FC Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Leganés op het nippertje weten te winnen. De thuisploeg had Lionel Messi nodig om uiteindelijk te winnen van de laagvlieger: 3-1.

Barcelona startte zonder Messi, die vermoedelijk rust kreeg van Ernesto Valverde. De Catalanen waren in de eerste helft heer en meester, maar konden dat niet uitdrukken in de score. Ousmane Dembélé had het een paar keer op z'n heupen, scoren deed de Fransman in de openingsfase niet. Na een half uur lukte hem dat wel. De aanvaller zette zelf een aanval op en rondde met zijn rechterbeen knap af nadat hij bediend werd door Jordi Alba.

Tien minuten in de tweede helft kwam Leganés verrassend langszij door Martin Braithwaite, die Camp Nou stil wist te krijgen. Vanaf dat moment kreeg Messi de taak om zich warm te lopen. Vlak na de invalbeurt van de Argentijn ging het beter lopen bij Barcelona. Hij was betrokken bij de 2-1 van Luís Suarez, twintig minuten voor tijd. De scheidsrechter wachtte even met het toekennen van de goal omdat de Uruguyaan mogelijk gevaarlijk inkwam, maar de VAR oordeelde anders.

Het bleef spannend tot de laatste minuut, tot Messi de wedstrijd in blessuretijd besliste met een hard schot in de verre hoek. De voorsprong van Barcelona op Atlético Madrid is weer vijf punten.