Ten Hag sluit komst nieuwe Ajax-doelman niet uit: 'Doe ik geen uitspraak over'

Ten Hag sluit komst nieuwe Ajax-doelman niet uit: 'Doe ik geen uitspraak over'

Gepubliceerd: maandag 21 januari 2019 om 06:45ma 21-01-2019 om 06:45

Laatste update: maandag 21 januari 2019 om 08:20ma 21-01-2019 om 08:20

Het is niet uitgesloten dat Ajax zich in de laatste tien dagen van de winterse transferperiode gaat versterken met een nieuwe doelman. Erik ten Hag, trainer van de Amsterdamse club, stelde zondag vast dat Kostas Lamprou een 'grillige wedstrijd' keepte tegen sc Heerenveen.

Lamprou kreeg vier doelpunten om de oren in de Johan Cruijff Arena. Als Andre Onana blijft kwakkelen met zijn gezondheid, is het mogelijk dat de Griekse doelman in alle grote wedstrijden onder de lat staat bij Ajax. "Ik heb er vertrouwen in als hij die wedstrijden zou moeten spelen", reageert Ten Hag in De Telegraaf.

Op de vraag of Ajax dus niét de transfermarkt op gaat voor een nieuwe reservedoelman voor de rest van het seizoen, antwoordt Ten Hag: "Daar ga ik geen uitspraak over doen." Zegt de Ajax-trainer dus niet bij voorbaat nee? "Ajax is altijd alert op de transfermarkt. Maar deze selectie is sterk genoeg om kampioen te worden."

Ten Hag vindt niet dat Lamprou alle schuld op zich moet krijgen, want de Ajax-defensie zakte ook door het ijs. "Als je je taken verwaarloost bij de omschakeling en spelhervattingen en de restverdediging niet op orde hebt, dan kom je in de problemen. Daarover ben ik teleurgesteld en boos omdat we aan de bal goed speelden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: Ajax moet een nieuwe stand-in voor Onana halen

(9420 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws