Bosz: 'Het is echt bizar, Kobe Bryant komt speciaal voor die ruimte hierheen'

Bosz: 'Het is echt bizar, Kobe Bryant komt speciaal voor die ruimte hierheen'

21-01-2019 08:10
8

Peter Bosz is zéér onder de indruk van de faciliteiten bij Bayer Leverkusen. De randvoorwaarden zijn perfect in orde, stelt de nieuwe hoofdtrainer tevreden vast.

"Daarin is deze club uniek", reageert Bosz in De Telegraaf. "Ik denk dat dat te maken heeft met het Bayer-concern dat hier achter zit. Dat is een medisch bedrijf en zij hebben gewoon gezegd: Wij moeten de beste sportmedische voorwaarden scheppen die er zijn. Er mag geen club in de wereld zijn, die betere faciliteiten heeft dan wij. Wat ze hier allemaal hebben, is echt bizar."

De Leverkusen-trainer komt met een voorbeeld. "Ze hebben hier een zogenaamde ijskamer, een ruimte waar het tussen de min 110 graden en min 130 graden wordt. Dat is voor het herstel van de spelers. Daar ga je twee minuten in. Ik ga het niet proberen, maar assistent-trainer Hendrie Krüzen wel. Er zijn hier zelfs basketballers uit de NBA, onder wie Kobe Bryant, speciaal voor die ruimte geweest. Maar ook op allerlei andere vlakken zijn de faciliteiten fantastisch."

In de eerste wedstrijd van Bosz als trainer van Leverkusen wierp dat nog niet zijn vruchten af. Borussia Mönchengladbach was zaterdag met 0-1 te sterk.

No Poll