Vermoeide Sierhuis beleeft heerlijk Groningen-debuut: 'Het is best een overgang'

Vermoeide Sierhuis beleeft heerlijk Groningen-debuut: 'Het is best een overgang'

21-01-2019 10:28
28

Kaj Sierhuis heeft genoten van zijn debuut namens FC Groningen. De jonge spits, die gehuurd wordt van Ajax, stond zaterdagavond in de basis tijdens het thuisduel met Heracles Almelo. Groningen boekte een klinkende zege: 3-0. 

Na 67 minuten was Sierhuis helemaal leeg. "Ik heb gewoon alles gegeven, keihard gewerkt. Ruim een uur heb ik lopen sleuren en jagen. Daarmee konden we de druk op Heracles houden en heb ik het elftal denk ik wel een dienst bewezen. Natuurlijk jammer dat ik geen goaltje heb kunnen maken, maar volgens mij mag ik best tevreden zijn", zei de aanvaller na de wedstrijd tegen het Dagblad van het Noorden. 

Het verschil met de Keuken Kampioen Divisie is groot, merkt Sierhuis nu al. "Ik had nog wel eventjes door gekund, maar zat tegen kramp aan. Het is best een overgang. Het tempo ligt veel hoger in de Eredivisie en er wordt meer van je gevraagd."

"Als ik net een verdediger heb afgejaagd moet ik alweer terugsprinten om het veld compact te maken. Het geeft niet, ik groei er vanzelf naartoe. Ik merkte ook dat als ik drie sprints achter elkaar deed, het publiek enorm opleefde. Dat gaf energie."

Lees ook: Vliegende start voor gerenoveerd FC Groningen: Bruns doet oude club Heracles pijn