Update: Boateng bevestigt aanstaande Barça-move: Een geweldige kans

Update: Boateng bevestigt aanstaande Barça-move: "Een geweldige kans"

21-01-2019 18:58 Laatste update: 18:56
73

FC Barcelona overweegt zich te versterken met Kevin-Prince Boateng. Dat meldt Gianluca Di Marzio. Een akkoord tussen Barça en zijn club Sassuolo zou dichtbij zijn.

Boateng (31) maakte afgelopen zomer de overstap van Eintracht Frankfurt naar Sassuolo. In Italië gaat het de Ghanese aanvaller - als valse 9 - voor de wind: in vijftien wedstrijden scoorde hij vijf keer. Dat zou de belangstelling van Barcelona hebben gewekt.

De Catalaanse grootmacht heeft naar verluidt al een principe-akkoord bereikt met Sassuolo. Het is de bedoeling dat Boateng het seizoen op huurbasis afmaakt in Camp Nou. Barça zou aansturen op een optie tot koop van acht miljoen euro. Boateng speelde in het seizoen 2016/2017 al in de Primera División. In dienst van Las Palmas scoorde hij tien keer in 25 duels.

Barcelona is op zoek naar versterking in de aanval, omdat Munir El Haddadi eerder deze maand naar Sevilla vertrok. Ook Carlos Vela wordt met de koploper van Spanje in verband gebracht. Di Marzio, dat maandag met het opmerkelijke transfernieuws kwam, bouwde de laatste jaren een reputatie op als betrouwbaar medium.

Update 18.58: Boateng is inderdaad onderweg naar Camp Nou. Dit heeft hij laten weten aan Sky Sports-journalist Fabrizio Romano. "Het doet me pijn om Sassuolo te verlaten, maar dit is een geweldige kans."