FC Groningen weer actief op transfermarkt: aanvaller verhuurd aan Telstar

FC Groningen weer actief op transfermarkt: aanvaller verhuurd aan Telstar

21-01-2019 13:42
25

Ahmad Mendes Moreira speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Telstar. Dat bevestigt FC Groningen, waar de aanvaller sinds afgelopen zomer onder contract staat.

Groningen pikte Mendes Moreira op bij Kozakken Boys. Bij de amateurclub uit Werkendam werkte de 23-jarige aanvaller samen met trainer Danny Buijs. Een onverdeeld succes is zijn verblijf nog niet: Mendes Moreira kwam in zijn eerste halve seizoen bij Groningen tot dertien Eredivisie-wedstrijden en één doelpunt.

Bij Telstar krijgt Mendes Moreira de kans om vlieguren te maken in het betaald voetbal. Hij maakt het seizoen af in Velsen-Zuid en Mike Snoei, trainer van Telstar, kan met onmiddellijke ingang een beroep op hem doen. Mendes Moreira heeft bij Groningen een contract tot de zomer van 2020.

Mendes Moreira is de derde speler die Groningen deze transferperiode laat gaan. Mateo Cassierra en Uriel Antuna keerden terug naar respectievelijk Ajax en Manchester City. Paul Gladon, Ko Itakura, Kaj Sierhuis, Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns en Mo El Hankouri kwamen.