Update: 'Politiebronnen: Cardiff-aankoop aan boord van vermist vliegtuig'

Update: 'Politiebronnen: Cardiff-aankoop aan boord van vermist vliegtuig'

22-01-2019 09:54 Laatste update: 09:54
44

De fans van Cardiff City maken zich grote zorgen om hun kersverse recordaankoop Emiliano Sala, die onlangs voor zeventien miljoen euro overkwam van het Franse Nantes. De Britse Air Traffic heeft maandagavond bevestigd dat een uit Nantes afkomstig vliegtuig van de radar is verdwenen.

Volgens de BBC waren er twee reizigers aan boord van het vliegtuig dat onderweg was naar Cardiff. Sky Sports merkt op dat het verdwenen vliegtuig normaal gesproken één piloot en vijf passagiers kan huisvesten. Oplettende Cardiff City-fans hebben opgemerkt dat dergelijke privévluchten vanuit Nantes naar Cardiff op maandagavond geen gemeengoed zijn: de kans dat Sala aan boord van het bewuste vliegtuig zit, is dus aannemelijk.

Sala was maandagmiddag nog in Nantes om afscheid te nemen van zijn oud-ploeggenoten. De 28-jarige Argentijn heeft een foto van die ontmoeting gedeeld via Twitter en Instagram. Sindsdien heeft hij op social media niets van zich laten horen. De kustwacht van het Kanaaleiland Guernsey heeft inmiddels aangekondigd een zoekactie naar het verdwenen vliegtuig op te starten.

Update 09.54 uur: Emiliano Sala was aan boord van het vermiste vliegtuig, zo melden bronnen bij de politie aan het Franse persbureau AFP. Volgens L'Equipe waren naast het personeel twee personen aan boord, onder wie de 28-jarige Argentijn. Inmiddels wordt met man en macht gezocht naar het toestel.