'Ik liep de Arena in en dacht: al heb ik een gescheurde kruisband, ik wil spelen'

'Ik liep de Arena in en dacht: al heb ik een gescheurde kruisband, ik wil spelen'

22-01-2019 09:10
25

SC Heerenveen-routinier Stijn Schaars kon zich geen betere zondagmiddag wensen. De 35-jarige controleur brak in april zijn been, maar maakte zondagmiddag weer zijn eerste minuten sinds lange tijd en zag hoe zijn ploeggenoten een 4-4 gelijkspel uit het vuur wisten te slepen.

De thriller in de Johan Cruijff Arena betekende voor Schaars het eindpunt van een lange revalidatie. "Als je die Arena binnenloopt en je ziet dat veld...", blikt hij terug in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Er zat nog niemand in het stadion. Maar toen kreeg ik al zo'n gevoel van: al speel ik met een gescheurde kruisband, hier wil ik voetballen. Dít is voetbal, man! Heerlijk."

De linkspoot moest zich na een uur spelen laten vervangen, nadat hij tijdens de afsluitende training een kleine terugslag te verwerken kreeg. "Mijn rechterkuit liep een beetje vol. Daar baalde ik van. Dat neem je toch mee in de wedstrijd." Schaars telt echter zijn zegeningen. "Ik heb een uur gespeeld en ben daar fysiek goed doorheen gekomen."

Of Schaars woensdagavond weer in actie zal komen, is nog onduidelijk. Heerenveen gaat dan voor de KNVB Beker opnieuw op bezoek bij Ajax: de aftrap is om 20.45 uur.