Van den Brom: Dat is altijd rot. Daar hoef je niet moeilijk over te doen

Van den Brom: "Dat is altijd rot. Daar hoef je niet moeilijk over te doen"

22-01-2019 09:25
27

John van den Brom verloor met AZ twee bekerfinales op rij. De trainer van de Noord-Hollanders hoopt dat driemaal scheepsrecht is. In de kwartfinale is Vitesse dinsdagavond de tegenstander.

Uitgerekend de Arnhemmers waren in de eindstrijd van 2017 te sterk voor AZ. Een jaar later trok Feyenoord aan het langste eind. Het heeft zijn sporen nagelaten in Alkmaar, erkent Van den Brom. "Dat is altijd rot. Daar hoef je niet moeilijk over te doen", zegt hij in De Telegraaf.

"Aan de andere kant is het ook weer super dat je die finales gehaald hebt, al blijf ik zeggen dat finales alleen maar leuk zijn als je ze wint. Anders kijk je er echt met een waardeloos gevoel op terug", aldus Van den Brom. "Ik heb nu drie keer een finale meegemaakt, één keer als speler van Vitesse en twee keer als trainer van AZ, en ik heb ze alle drie verloren."

Van den Brom is bezig aan zijn laatste maanden bij AZ. Hij hoopt op het mooist denkbare afscheid. "Op het eind, als ik echt ga terugkijken op mijn periode bij AZ, en je vraagt dan naar mijn grootste teleurstellingen, dan zijn dat wel de twee verloren bekerfinales. Aan de andere kant hoop je dan ook te kunnen zeggen 'maar we hebben er ook één gewonnen'."

"Dat is wel iets waar je een beetje mee wegdroomt. Maar ook niet meer dan dat", besluit Van den Brom.