'Bij West Ham hing een drankcultuur. Voetbal, drinken en nachtclubs, zo leefde ik'

'Bij West Ham hing een drankcultuur. Voetbal, drinken en nachtclubs, zo leefde ik'

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 10:41di 22-01-2019 om 10:41

Rio Ferdinand was als jonge voetballer niet vies van alcohol. De oud-speler van Manchester United zakte vooral in zijn periode bij West Ham United regelmatig door.

"Als mensen vragen of ik ergens spijt van heb, zeg ik altijd dat ik geen alcohol meer zou drinken", vertelt Ferdinand in een uitgebreid interview met The Guardian. Vooral in zijn West Ham-tijd dronk hij veel. "Ik was toen echt een mafkees. Van mijn tijd bij West Ham... zijn sommige delen van mijn carrière een waas. Mensen hebben het wel eens over bepaalde momenten in wedstrijden. Ik heb dan geen idee waar ze het over hebben en kan het me niet meer herinneren."

"Ik kon toen wel, acht, negen of tien Guinness op. Daarna ging ik over op wodka", lacht Ferdinand. "Ik kon toen de hele dag drinken, wakker worden en dan weer beginnen", vertelt hij. "Bij West Ham hing een drankcultuur. Voetbal, drinken en nachtclubs, zo was het. Zo leefde ik op dat moment."

Dat veranderde toen Ferdinand bij Manchester United kwam. Toen stopte hij tijdens het seizoen met drinken. "In de zomer dronk ik twee weken lang. Bam. Alleen maar drinken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws