Vitesse-middenvelder: 'Ik was één brok zenuwen, ook in het veld'

Vitesse-middenvelder: 'Ik was één brok zenuwen, ook in het veld'

22-01-2019 12:51 Laatste update: 12:53
27

Vitesse neemt het dinsdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker op tegen AZ. In 2017 stonden die twee ploegen tegenover elkaar in de finale. Navarone Foor was er toen ook bij.

De middenvelder van de Arnhemmers herinnert zich die finale, die Vitesse met 2-0 won, nog maar al te goed. "In 2017 was ik één brok zenuwen", vertelt hij in gesprek met Algemeen Dagblad. "Niet alleen voor de wedstrijd, ook in het veld. Negentig minuten lang."

Een hele goede finale was het niet, weet Foor. "Het voetbal was echt slecht. Van beide kanten. Het was harken. Ik was min of meer verlamd door de spanning", stelt hij. Vitesse won de beker wel door twee goals van Ricky van Wolfswinkel.

Inmiddels staan er twee compleet andere teams op het veld. Foor laat zich nu niet meer gek maken. "Ik weet nu wat er voor nodig is om een prijs te winnen. Ik heb ook Europees gespeeld met Vitesse. Daar heb ik echt veel van geleerd. Deze kwartfinale maakt mij niet meer nerveus. Ik heb de Kuip één keer meegemaakt, ik wil nog een keer."