Hoedt vol onbegrip na Southampton-exit: Het is heel vreemd gegaan

Hoedt vol onbegrip na Southampton-exit: "Het is heel vreemd gegaan"

22-01-2019 15:26 Laatste update: 15:39
12

Wesley Hoedt verbaast zich over de manier waarop hij deze maand de deur uit is gewerkt door zijn werkgever Southampton. De Nederlandse verdediger verdween begin december plots uit het elftal en kreeg daar geen uitleg over, vertelt hij in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Dinsdag werd bekend dat Hoedt (24) het seizoen op huurbasis afmaakt in Spanje. Celta de Vigo heeft hem voor enkele maanden ingelijfd. De laagvlieger uit de Primera Division bedong een optie tot koop op de voormalig verdediger van SS Lazio en AZ. 

Southampton-manager Ralph Hasenhüttl deed sinds zijn aanstelling, begin december, geen beroep op Hoedt. "Het is heel vreemd gegaan. Ik speelde alles. Bijna vijftig wedstrijden achter elkaar stond ik in de basis en speelde ik negentig minuten. Totdat ik er opeens naast kwam te staan. Een duidelijke uitleg heb ik nooit gehad", blikt de zesvoudig international van Oranje terug

"Dit is de beste oplossing. Een mooie club in een mooie competitie. Zo kan ik laten zien dat ik niet voor niets bij Lazio en Southampton heel veel wedstrijden heb gespeeld."

Van revanchegevoelens is nu geen sprake. "Nee, zo voel ik het niet. Wat ik al zei: ik wil hier gewoon verder gaan met waar ik mee bezig was. Ik heb het bij Lazio en bij Southampton goed gedaan. Dat wil ik hier voortzetten."

Lees ook: Done deal: Hoedt verlaat Engeland en maakt seizoen af in Spanje