'Over en uit' voor Vermeer (33) bij Feyenoord: 'Ik heb het nooit begrepen'

'Over en uit' voor Vermeer (33) bij Feyenoord: 'Ik heb het nooit begrepen'

22-01-2019 16:46
136

Feyenoord-icoon Rinus Israël snapt niet dat Justin Bijlow in Rotterdam-Zuid al tijden de voorkeur krijgt boven Kenneth Vermeer. Hij vindt de 33-jarige doelman namelijk beter dan Bijlow (21). 

Sinds vorig seizoen verkiest Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst Bijlow boven Vermeer - tot onbegrip van Israël. "Als ik eerlijk moet zijn: ik heb nooit begrepen waarom Vermeer tweede keeper werd bij Feyenoord. Ik sla Vermeer hoger aan dan Bijlow", zei hij maandag bij talkshow FC Rijnmond. "Ik ben ervan overtuigd dat Vermeer meer kan brengen dan Bijlow."

Afgelopen zaterdag raakte Bijlow geblesseerd tijdens het uitduel met PEC Zwolle. De goalie is nu maanden uit de roulatie en dus kan Vermeer z'n kans grijpen. Hoe dan ook koerst de voormalig Ajacied af op een vertrek uit De Kuip, voorspelt clubwatcher Sinclair Bishop. 

"Het is over en uit voor Vermeer bij Feyenoord. Hij wil zichzelf nu natuurlijk in de etalage gaan spelen. Ik verwacht niet dat hij voor twee à drie jaar gaat bijtekenen wanneer hij goed speelt. Het is natuurlijk lekker om hem achter de hand te hebben nu."

Het contract van Vermeer loopt nog door tot medio 2020.