Van Egmond slikt Gözübüyük-kritiek niet in: Serdar is een professional

Van Egmond slikt Gözübüyük-kritiek niet in: "Serdar is een professional"

22-01-2019 20:59 Laatste update: 21:03
49

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft er geen spijt van dat hij Serdar Gözübüyük openlijk bekritiseerde na diens veelbesproken optreden tijdens Ajax-sc Heerenveen. Van Egmond liet direct na de wedstrijd weten dat Heerenveen wat hem betreft een strafschop had moeten krijgen na de botsing tussen Kostas Lamprou en Sam Lammers.

Enkele uren na de 4-4 in de Johan Cruijff Arena stond Van Egmond FOX Sports al te woord. "Bij voorkeur spreken we eerst met de scheidsrechter, maar daar is het nu niet van gekomen", laat hij weten aan de NOS. "Het moment vond plaats toen ik de studio inliep. Dit werd nu actueel, dus er werd naar gevraagd. Ik moest er wel op ingaan."

De communicatie tussen Gözübüyük en VAR Dennis Higler werd bovendien een dag later openbaar gemaakt. "We brengen in beeld hoe het proces verloopt als een scheidsrechter terecht naar de kant wordt geroepen. Dan moeten we ook in beeld brengen wat er gebeurt als het verkeerd gaat", vindt Van Egmond, die niet denkt dat Gözübüyük te lijden heeft onder de massale kritiek. "Serdar is een professional en hij gaat hier professioneel mee om. Dat verwachten wij ook van de mensen. Hij weet dat er commentaar kan komen van ons op zijn beslissing, want daar zijn wij voor."

Lees ook: Van Egmond baalt van beslissing Gözübüyük: "Ben ik het niet mee eens"