Luguber fragment Sala vanuit vliegtuig: 'Alsof het toestel uit elkaar kan vallen'

Luguber fragment Sala vanuit vliegtuig: 'Alsof het toestel uit elkaar kan vallen'

Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2019 om 09:42wo 23-01-2019 om 09:42

Luguber: het Argentijnse medium Olé heeft een voiceapp in handen van Emiliano Sala, verstuurd door de Argentijnse spits vanuit het vliegtuig dat hem maandagnacht van Nantes naar Cardiff had moeten brengen. Het toestel kwam nooit aan. Sinds de verdwijning van het vliegtuig wordt er met man en macht gezocht naar Sala en de piloot. 

In het audiobericht dat op de website van Olé staat, is de stem van Sala te horen. Hij stuurde het bericht naar een vriend terwijl hij onderweg was naar Wales. Sala laat weten dat hij zich niet veilig voelt in het vliegtuig. "We zitten in een vliegtuig dat eruit ziet alsof het elk moment uit elkaar kan vallen. Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, dan weet ik niet of iemand me komt zoeken. Dit is eng!" Sala klinkt in het bericht niet per se bang, maar hij spreekt dus wel zijn zorgen uit. 

Bij het opstijgen in Frankrijk had het toestel naar verluidt al problemen. De piloot had drie pogingen nodig om van de grond te komen. 

Woensdagochtend is de zoektocht naar het vliegtuig hervat, zo laten lokale autoriteiten weten. "We hebben een gebied op het oog waarvan we denken dat de kans het grootst is iets te vinden", aldus een woordvoerder, geciteerd door Franse media. 

Ter hoogte van de Kanaaleilanden verdween het vliegtuig maandagnacht van de radar. Met reddingsboten en helikopters is sindsdien gezocht. De vader van Sala liet in een emotioneel statement al weten dat hij voor het leven van zijn zoon vreest. Fans van Nantes zijn dinsdag massaal bij elkaar gekomen bij het stadion van de club om voor Sala te bidden. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws