Dumfries: 'Ik wist het zeker. Ze dachten allemaal: die spoort niet'

Dumfries: 'Ik wist het zeker. Ze dachten allemaal: die spoort niet'

23-01-2019 09:55 Laatste update: 10:06
34

Jeugdtrainers en andere mensen die jaren geleden zeker wisten dat Denzel Dumfries het niet ging redden als profvoetballer, hadden een 'beperkte visie'. De rechtsback van PSV en het Nederlands elftal vertelt dat in een groot interview met Voetbal International. 

"Ik was sterk, maar goed voetballen, nee dat niet. Maar ik wist het wel. Ik wist dat ik profvoetballer zou worden en ik heb het tegen iedereen gezegd: ik weet het zeker, ik haal het Nederlands elftal. Dat wist ik", blikt Dumfries terug. 

Wedden

Meer odds

"Ze dachten allemaal: die spoort niet. Maar ik heb het steeds verkondigd. De mensen die het niet in mij hebben gezien, zijn beperkt geweest in hun visie. Ze keken alleen naar mij op dat moment, maar ze hadden verder moeten kijken. Hoe kan hij zich ontwikkelen?"

"Ik vind dat iedereen zo naar zichzelf moet kijken, jezelf niet beperken tot een klein iemand. Je moet omhoog kijken, niet naar beneden. Wat kan ik bereiken, wat is mijn potentie en hoe ga ik daar komen? Ik wist precies wat ik moest doen om bepaalde stappen te zetten."

Via Sparta en sc Heerenveen belandde Dumfries afgelopen zomer bij PSV. Medio oktober liet bondscoach Ronald Koeman de back debuteren in Oranje.