Blind denkt aan Nederlandse topclub voor Janssen: Luistert nauw

Blind denkt aan Nederlandse topclub voor Janssen: "Luistert nauw"

23-01-2019 15:36 Laatste update: 15:42
58

Een 'mooie West-Europese competitie' óf wellicht zelfs een topclub in Nederland. Dat is volgens Danny Blind de beste optie voor Vincent Janssen. De 24-jarige spits is totaal uit beeld verdwenen bij zijn club Tottenham Hotspur en mag per direct vertrekken. 

"In de tijd dat Vincent voor Tottenham koos, had je de discussie of hij niet beter eerst naar een Nederlandse topclub zou moeten gaan. Maar die konden zijn transfersom toen helemaal niet betalen. En ik denk dat er überhaupt weinig Nederlandse voetballers zijn die de deur dichtgooien als Tottenham Hotspur zich meldt", aldus Blind in gesprek met Voetbal International. Bij het Nederlands elftal werkte de voormalig bondscoach samen met Janssen. 

"Bij zijn volgende overstap zal de buitenlandse top er niet inzitten. Ik hoop dat Vincent terechtkomt in een niet al te hectisch voetballand. Een West-Europese competitie zou volgens mij opnieuw het beste voor hem zijn", stelt Blind. 

"Maar dan een subtopper of middenmoter in het buitenland. Of een topclub in Nederland. In ieder geval een club met voetballendeintenties, want hij is geen counterspits. Het luistert nauw, in deze fase van zijn carrière. De volgende keuze moet raak zijn."

Lees ook: Haal me hier weg: Bruma, Diks, Afellay en 9 andere Nederlanders in de vergetelheid

Lees ook: Advocaat vol onbegrip over Spurs: 'Ik vraag me echt af wat hun idee was'