'Van der Wiel weggestuurd uit trainingskamp: 'Die mentaliteit was ze te veel''

'Van der Wiel weggestuurd uit trainingskamp: 'Die mentaliteit was ze te veel''

Gepubliceerd: donderdag 24 januari 2019 om 07:14do 24-01-2019 om 07:14

Laatste update: donderdag 24 januari 2019 om 07:22do 24-01-2019 om 07:22

Gregory van der Wiel lijkt zijn laatste wedstrijd voor Toronto FC gespeeld te hebben. De dertigjarige rechtsback is weggestuurd uit het trainingskamp na een conflict met met manager Gran Vanney.

Via Instagram laat Van der Wiel weten dat er sprake is vanwege 'verschillen van inzicht' met de staf. 'Ik wil gewoon winnen en doe daar alles voor, ongeacht wat de consequenties zijn', schrijft hij in een Instagram-post. 'Ik denk dat die mentaliteit een beetje te veel was voor hen en ze hebben besloten dat ze me dit seizoen niet meer nodig hebben. Teamgenoten en fans: ik ga jullie missen'.

Van der Wiel was nog vol goede moed aan het tweede seizoen begonnen, stelt hij. 'Het eerste jaar had ups en downs, maar ik vond het plezier terug en kon niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik was klaar om alles te geven.'

Volgens ESPN is Toronto FC nu samen met de zaakwaarnemer van Van der Wiel 'de opties, zowel binnen als buiten de MLS', aan het verkennen. Van der Wiel stond voor zijn tweede seizoen bij de Canadese club. Daarvoor speelde hij voor Cagliari, Fenerbahçe, Paris Saint-Germain en Ajax. In het Nederlands elftal kwam Van der Wiel tot 46 interlands.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws