Fortuna baalt van arbitrage: 'Rodriguez was echt woest na de wedstrijd, logisch'

Fortuna baalt van arbitrage: 'Rodriguez was echt woest na de wedstrijd, logisch'

24-01-2019 07:37 Laatste update: 07:42
57

Fortuna Sittard-trainer René Eijer baalde van de penalty die zijn club woensdagavond tegen kreeg in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Verdediger Kai Heerings maakte bij een 1-1 stand hands en Robin van Persie schoot, na lang overleg tussen arbiter Serdar Gözübüyük en de VAR, raak vanaf de stip.

Het bleek hét breekpunt in de wedstrijd, die uiteindelijk met 4-1 werd gewonnen door Feyenoord. "Ik heb de beelden teruggezien: het was discutabel", liet Eijer na de wedstrijd weten aan FOX Sports. De Fortuna-trainer vindt het opmerkelijk dat Gözübüyük er niet voor koos om zelf naar de beelden te kijken. "Ik denk dan: ga dan ook eens kijken. Als hij die beelden ziet die wij in de kleedkamer gezien hebben, dan komt hij ook tot een andere beslissing."

Volgens de trainer deed Heerings er alles aan om de bal niet met zijn arm te beroeren. "Hij krijgt de bal tegen zijn borst en doet er daarna alles aan om maar geen hands te maken. Die bal stuit echt heel ongelukkig tegen zijn hand", liet hij weten aan De Limburger. Bovendien leek er een overtreding op José Rodriguez vooraf te gaan aan het penaltymoment. "Die was echt woest na de wedstrijd. Ja, logisch."

Lees ook: 'Gözübüyük zei dat het een honderd procent penalty was, zal wel zo zijn'