Van Persie stelt Feyenoord-fans gerust, ondanks 'bekende krampjes': 'Gaan ervoor'

24-01-2019 08:37
29

Robin van Persie deed woensdagavond 86 minuten mee tijdens de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar verwacht niet dat zijn deelname aan de Klassieker in gevaar komt. De wedstrijd tegen Ajax wordt voor Van Persie de derde wedstrijd in acht dagen.

Zaterdagavond speelde hij zeventig minuten mee op het kunstgras van PEC Zwolle. "Zaterdag, woensdag en zondag: dat is wel het doel", aldus de 35-jarige linkspoot in gesprek met FOX Sports. "Op het einde kwamen de bekende krampjes weer, maar ik voel me goed. Dus we gaan voor zondag."

De generale voor de Klassieker verliep moeizaam, erkent Van Persie. Feyenoord gaf een 1-0 voorsprong weg tegen Fortuna Sittard en liep pas in het laatste kwart van de wedstrijd uit naar een 4-1 overwinning. "Het was niet echt soepel als team, we hebben het onszelf toch lastig gemaakt", vindt de captain. "Fortuna kwam weer terug in de wedstrijd en dat was niet goed van onze kant."