'Transfer Frenkie de Jong waardevoller dan die van Dembélé, Coutinho, Suarez'

'Transfer Frenkie de Jong waardevoller dan die van Dembélé, Coutinho, Suarez'

24-01-2019 10:15
77

Frenkie de Jong maakt de overstap van Ajax naar FC Barcelona, zo werd woensdag bekend. Paris Saint-Germain vist daarmee achter het net. In Parijs was men eerder optimistisch over de komst van De Jong.

Dat laat journalist José Barroso van sportkrant L'Equipe weten aan de NOS. "Naast het feit dat ze hem veel geld te bieden hadden, kreeg hij namelijk ook min of meer een garantie op een basisplaats", aldus Barroso. "Trainer Thomas Tuchel wil er zeker twee middenvelders bij, daarom werd hoog ingezet op de komst van Frenkie de Jong."

Barça wierp zich de laatste weken echter vól in de strijd. Met succes. "Iedereen bij Barcelona was bang dat hij naar Parijs zou gaan", stelt Edu Polo van El Mundo Deportivo. "Voorzitter Josep Bartomeu heeft De Jong voorgespiegeld wat zijn perspectief is bij Barcelona en heeft het argument om met Lionel Messi samen te spelen ook in de strijd gegooid."

De komst van De Jong valt goed bij de aanhang van Barcelona. Polo: "Deze transfer is in zekere zin waardevoller dan die van Dembélé, Coutinho of Suarez. Als Barcelona een speler haalt, zijn er altijd mensen tegen. Maar bij Frenkie is dat niet het geval. Dat hij wordt gehaald, daar is iedereen het mee eens. Hij is dé speler van de toekomst, met de perfecte speelstijl voor Barcelona."

Lees ook: De Jong naar FC Barcelona: loodzware concurrentie voor duurste Nederlander ooit