'Juventus aan kop voor 'Chiellini-opvolger' De Ligt: Ronaldo ingezet als troef'

'Juventus aan kop voor 'Chiellini-opvolger' De Ligt: Ronaldo ingezet als troef'

24-01-2019 10:33
117

Juventus heeft op dit moment de beste papieren voor de komst van Matthijs de Ligt. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Ook Paris Saint-Germain, Manchester City en FC Barcelona zijn in de race voor de Ajax-aanvoerder.

Deze week schreef Voetbal International dat Manchester City bovengemiddelde belangstelling heeft voor De Ligt en donderdagochtend pakte De Telegraaf uit met het nieuws dat PSG heeft geïnformeerd naar de Ajax-aanvoerder. Juventus heeft op dit moment echter een neuslengte voorsprong op de andere Europese grootmachten, meldt het AD.

Wedden

Meer odds

Juventus ziet in De Ligt de perfecte opvolger van Giorgio Chiellini. De jaren beginnen langzaam te tellen voor de 34-jarige verdediger en De Ligt moet volgens het AD een 'prominente, concrete rol' gaan krijgen op zijn plek. Juventus heeft bovendien een troef in handen: Cristiano Ronaldo. De Ligt zou dolgraag willen trainen en spelen met de Portugees.

De vraagprijs van Ajax voor De Ligt (60 miljoen euro) kan een probleem worden voor Juventus, zeker als steenrijke clubs als Manchester City en PSG zich nadrukkelijker in de ratrace gaan mengen. Voordeel is wel dat Juventus goede banden heeft met Mino Raiola. De zaakwaarnemer behartigt sinds vorig jaar de zakelijke belangen van De Ligt.