'Ajax wil komst Bayern München-middenvelder binnen enkele dagen afronden'

'Ajax wil komst Bayern München-middenvelder binnen enkele dagen afronden'

24-01-2019 11:08 Laatste update: 12:34
104

Ajax geeft gas voor de komst van Bayern München-talent Meritan Shabani. Dat meldt Kicker. De transfer moet binnen enkele dagen afgerond worden.

Shabani is een negentienjarige middenvelder, die acht maanden geleden zijn handtekening zette onder een Bayern-contract tot medio 2020. Sindsdien kwam de middenvelder echter mondjesmaat in actie. De consequentie, volgens Kicker: Shabani kan Bayern München in de komende dagen verlaten voor Ajax.

Wedden

Meer odds

De belangstelling van Ajax voor Shabani is niet nieuw. Begin januari meldde BILD dat hij de gedroomde opvolger van Frenkie de Jong is, terwijl De Telegraaf stelde dat de jonge Duitser op het Amsterdamse scoutinglijstje staat. Door het nieuws dat Ajax de komst van Shabani op korte termijn wil afronden, gaat het transferverhaal wel een nieuwe fase in.

Bij Bayern München is men op de hoogte van de interesse uit Amsterdam. "Het is natuurlijk een erkenning voor ons werk als zulke clubs zich voor onze spelers interesseren", reageert Holger Seitz, trainer van Bayern München II. Shabani was dit seizoen goed voor zes doelpunten in vijftien wedstrijden.