Van Bronckhorst hakt knoop door en stopt na dit seizoen als trainer van Feyenoord

Van Bronckhorst hakt knoop door en stopt na dit seizoen als trainer van Feyenoord

24-01-2019 11:42 Laatste update: 12:02
176

Giovanni van Bronckhorst stopt na dit seizoen als trainer van Feyenoord. Dat maakt de Rotterdamse club donderdag bekend. Van Bronckhorst heeft de directie laten weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Van Bronckhorst neemt na vier seizoenen afscheid van Feyenoord. Onder zijn leiding won de Rotterdamse club de eerste landstitel sinds 1999. Ook werd twee keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal in de wacht gesleept. Met zijn vertrek houdt Van Bronckhorst de regie in eigen hand.

Wedden

Meer odds

"Ik heb veel nagedacht of ik ná dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer van Feyenoord wil blijven. Dat was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart", verklaart Van Bronckhorst op de Feyenoord-website. "Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo."

Uitgebreid terugkijken wil Van Bronckhorst nog niet. Het seizoen duurt nog een kleine vier maanden. "Er is nog veel om dit seizoen voor te strijden. We moeten Europees voetbal veiligstellen, via de competitie of via het bekertoernooi. Daar heb ik zin in en kijk ik naar uit", aldus de trainer.