Advocaat valt af: acht kandidaten om Van Bronckhorst op te volgen bij Feyenoord

Advocaat valt af: acht kandidaten om Van Bronckhorst op te volgen bij Feyenoord

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 08:38vr 08-02-2019 om 08:38

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 08:40vr 08-02-2019 om 08:40

Dick Advocaat gaat Giovanni van Bronckhorst niet opvolgen als hoofdtrainer in de Kuip. De huidige trainer van FC Utrecht vindt dat er een negatieve sfeer hangt rond zijn aanstelling en kiest eieren voor zijn geld. De Rotterdammers moeten dus weer op zoek. Wie treedt in de voetsporen van succesvolste coach in de geschiedenis van de Rotterdamse club? VoetbalPrimeur zet acht kandidaten op een rij.

Advocaat had een oriënterend gesprek met Feyenoord, maar heeft uiteindelijk besloten niet aan de klus te beginnen. Van Geel en de overige verantwoordelijken van Feyenoord bespreken vrijdag de vervolgstappen en daarbij zal ook besproken worden wie dan wél de opvolger wordt van Van Bronckhorst. Wij geven wat opties.

Dirk Kuyt
Kuyt, nu trainer van Feyenoord O19, werd in de wandelgangen al genoemd als mogelijke opvolger van Van Bronckhorst. Volgens het AD was het de bedoeling dat Kuyt volgend seizoen met Advocaat mee zou kijken en zou na een jaar worden besloten of hij klaar was voor het grote werk. Met een ervaren man aan zijn zijde lijkt het geen gekke gedachte om Kuyt komend seizoen al voor de groep te zetten. 

Maurice Steijn
Eén van de meest genoemde opties. Afgelopen zomer werd Steijn benaderd door Feyenoord, dat hem wilde toevoegen aan de technische staf Van Bronckhorst. De deal ketste naar verluidt af op enkele tienduizenden euro's. Overtreft ook dit seizoen de verwachtingen bij VVV-Venlo.

Erwin Koeman
Is clubloos na zijn vertrek bij Fenerbahçe eerder dit seizoen. Aan ervaring geen gebrek bij Koeman: van 2005 tot en met 2007 stond hij in een zéér woelige periode aan het roer bij Feyenoord.

Henk Fraser
"Iedereen heeft ambities en dromen, en trainer worden bij Feyenoord is er zeker één van mij", zei Fraser onlangs tegen RTV Rijnmond. Daar hoeven we weinig aan toe te voegen. De huidige trainer van Sparta ligt als oud-verdediger van Feyenoord goed bij de supporters.

Kevin Hofland
Maakt een goede indruk als trainer van Fortuna Sittard, dat onder zijn leiding stuntte in De Kuip (0-2). Beschikt net als Kuyt nog niet over de juiste papieren, maar met assistent-trainer Jean-Paul van Gastel op de bank is dat geen onoverkomelijk probleem.

Jean-Paul van Gastel
Niet Van Gastel, maar mede-assistent Van Bronckhorst kreeg in 2015 promotie bij Feyenoord. Wellicht is het nu tijd voor de trouwe Bredanaar. Zit sinds 2011 op de bank in De Kuip en heeft de kunst dus kunnen afkijken.

Martin Jol
Jol zit al twee jaar zonder club, maar werd rond de jaarwisseling nadrukkelijk genoemd als nieuwe trainer van Anderlecht. De oud-trainer van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Hamburger SV kan met zijn grote netwerk een versterking zijn voor Feyenoord.

Hein Vanhaezebrouck
De 'exotische' optie. Waarom niet een keer een buitenlander voor Feyenoord? Vanhaezebrouck is beschikbaar na zijn ontslag bij Anderlecht. Vier jaar geleden maakte hij AA Gent met aantrekkelijk voetbal kampioen van België.

Wie wordt volgens jou de nieuwe trainer van Feyenoord nu Advocaat heeft afgezegd? Discussieer mee in de comments!

Poll

Wie is de grootste kanshebber om Van Bronckhorst op te volgen?

(9519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws