De Jong ziet mogelijk grote concurrent vertrekken: 'Kan Barça goed geld opleveren'

De Jong ziet mogelijk grote concurrent vertrekken: 'Kan Barça goed geld opleveren'

24-01-2019 18:08
39

Frenkie de Jong weet zich volgend seizoen op het middenveld van FC Barcelona omringd door de nodige topspelers. Mogelijk ziet de 21-jarige Oranje-international wel één belangrijke concurrent vertrekken uit Camp Nou.

"De Jong zal bij Barcelona regelmatig een basisplaats krijgen", zegt de Spaanse journalist Edu Polo tegen de NOS. "Wij vermoeden namelijk dat Rakitic deze zomer vertrekt. Hij wordt binnenkort 31 jaar en kan Barcelona nu nog goed geld opleveren. Rakitic kan bij een andere club het laatste grote contract van zijn carrière tekenen. En op termijn zien ze in De Jong de opvolger van Busquets bij Barcelona."

De Catalanen troefden Paris Saint-Germain af voor De Jong, die daarmee onbedoeld een hoofdstuk toevoegt aan de strijd tussen beide clubs. "Het is namelijk oorlog tussen die clubs", stelt José Barroso, journalist van L'Equipe. "Dat is ontstaan doordat Barcelona in het verleden zonder medeweten van PSG heeft geprobeerd Thiago Silva, Marquinhos en Verratti los te weken. Dat PSG bij wijze van wraak vervolgens de krankzinnige transfersom (222 miljoen) voor Neymar betaalde, heeft de relatie er niet beter op gemaakt."

Hoewel dat niet de reden is om De Jong te halen, zal het wel meespelen. "Het zal niet zo zijn dat PSG 75 miljoen biedt en dat Barcelona dan zegt: wij maken er 86 miljoen van om PSG te dwarsbomen", vertelt Barroso. "Dat zou treurig zijn. Maar dat Barcelona PSG heeft afgetroefd, zal wel voelen als een kers op de taart."