'Heerenveen dreigt na Thorsby ook Lammers kwijt te raken aan Sampdoria'

'Heerenveen dreigt na Thorsby ook Lammers kwijt te raken aan Sampdoria'

24-01-2019 18:24
77

Een opmerkelijk transfergerucht uit Italië: Sam Lammers mag zich in de belangstelling verheugen van Sampdoria. De Serie A-club is door de blessure van Gianluca Caprari en het aanstaande vertrek van Dawid Kownacki op zoek naar aanvallende versterking.

Althans, dat meldt Sky Italia donderdag. Of een overstap van Lammers reëel is, is de vraag. De 21-jarige spits wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan sc Heerenveen. Voor de Friezen scoorde hij acht keer en gaf hij drie assists in zestien Eredivisie-duels. Hij was zondag de grote man tijdens het 4-4 gelijkspel van Heerenveen tegen Ajax. De huurling scoorde twee keer en gaf een assist.

Lammers heeft een contract tot medio 2021 bij PSV. In Eindhoven is Luuk de Jong momenteel de eerste spits, met daarachter Maximiliano Romero, Joël Piroe en Yorbe Vertessen. Wat de plannen van de Eredivisie-koploper met Lammers zijn, is niet bekend.

Sampdoria deed deze winter al eerder zaken in Nederland. De formatie uit Genua contracteerde Morten Thorsby voor komende zomer. De Zweedse middenvelder leeft sindsdien in onmin met Heerenveen, dat nog deze winter definitief afscheid van hem hoopt te nemen en zo nog een transfersom kan ontvangen.