Geen nummer 14 voor De Jong: Ik denk dat ik daar ver weg van moet blijven

Geen nummer 14 voor De Jong: "Ik denk dat ik daar ver weg van moet blijven"

25-01-2019 00:00 Laatste update: 00:10
64

Van 468 duizend naar 761 duizend Instagram-volgers in één dag tijd: de recordtransfer van Frenkie de Jong heeft heel wat losgemaakt. De controleur uit Arkel kan zelf wel lachen om alle aandacht rondom zijn persoon.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

Onder meer Luis Suárez zocht contact met De Jong nadat de deal wereldkundig werd gemaakt. "Of ik verder nog reacties heg gehad? Ja, natuurlijk. Na zo'n transfer krijg je altijd veel reacties. Je kunt ze niet allemaal beantwoorden, maar het is alleen maar leuk dat de mensen zo meeleven", laat hij weten voor de VoetbalPrimeur-microfoon.

Ook voormalige Barcelona-spelers als Marc Overmars en Richard Witschge hebben met hun 'opvolger' gesproken. "Ze waren blij voor me en ze vonden het een mooie stap voor me. Als ik nog tips nodig heb, zal ik het zeker aan ze vragen." De meest illustere voorganger van De Jong is natuurlijk Johan Cruijff: de 21-jarige controleur wil zichzelf echter niet met El Salvador vergelijken en zou het ook geen goed idee vinden om met nummer 14 te spelen. "Nee, dat zou niet heel verstandig zijn. Dan krijg je meteen die vergelijking en ik denk dat ik daar ver weg van moet blijven."

Bekijk hieronder het volledige interview met De Jong, waarin hij vooruitblikt op de Klassieker van zondag: