PEC Zwolle kan recordtransfer op laatste moment schrappen: Waren erg verbaasd

PEC Zwolle kan recordtransfer op laatste moment schrappen: "Waren erg verbaasd"

25-01-2019 08:14
30

Kingsley Ehizibue hoefde alleen nog maar zijn handtekening te zetten, maar op het laatste moment zag hij af van een transfer naar Genoa. PEC Zwolle kan het recordbedrag (twee tot drie miljoen euro) vergeten.

Ehizibue was al medisch gekeurd toen hij donderdagmiddag afstapte op Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle. De transfer ging tóch niet door. "Ik ging erheen om te kijken hoe mijn gevoel daar was. Alles was goed geregeld, maar uiteindelijk zei mijn hart dat dit niet het juiste moment was om PEC te verlaten en voor Genoa te kiezen. Ik heb toen één van de moeilijkste beslissingen in mijn leven genomen en gezegd dat ik het niet zou doen", laat Ehizibue weten aan De Stentor.

"Gevoel is gevoel", reageert Nijkamp. "Dat kan Kingsley zelf het best uitleggen en dat heeft hij uiteindelijk naar Genoa toe ook gedaan. Wij waren wel erg verbaasd, want we hebben hem in het proces betrokken en alles was eigenlijk in kannen en kruiken. Na het contact met SPAL ging het snel. Genoa zette er ook druk op, want ze wilden hem deze week al laten spelen. Voor ons was het een mooie deal geweest. Zonder meer. Dan is het zuur dat het in het zicht van de finish stukloopt."

Daardoor lijkt het erop dat Ehizibue het seizoen afmaakt in Zwolle. PEC was bereid de 23-jarige rechtsback te verkopen, omdat zijn contract over anderhalf jaar afloopt en een verlenging niet aan de orde is. Deze transferperiode kan de club nog een fors bedrag verdienen aan de zelf opgeleide speler.

Lees ook: 'Twijfelende Ehizibue annuleert recorddeal: Genoa blijft verbaasd achter'