'Iedereen roept om Boekhoorn, maar hij moet niet de pinautomaat van NEC worden'

'Iedereen roept om Boekhoorn, maar hij moet niet de pinautomaat van NEC worden'

Gepubliceerd: vrijdag 25 januari 2019 om 08:44vr 25-01-2019 om 08:44

Wilco van Schaik vindt dat NEC niet moet terugvallen op Marcel Boekhoorn. De rijke investeerder en supporter van de Nijmegenaren stak al vaker geld in de club, maar op dit moment ziet de algemeen directeur van NEC daar de noodzaak niet van in.

NEC staat momenteel vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie en dat is tegen het zere been van fans en investeerders. "Iedereen roept hier altijd om Marcel Boekhoorn, maar Marcel Boekhoorn moet niet de pinautomaat van NEC worden", spreekt Van Schaik zich uit in VI. "De bereidheid om te investeren is er heus wel, bij meerdere mensen. Maar alles begint met beleid en toekomstvisie."

"Over tien tot twintig jaar denk ik dat tachtig procent van de clubs van privé-eigenaren zal zijn", vervolgt Van Schaik. "En dan is het FC Utrecht-model natuurlijk ideaal: een regionale, betrokken ondernemer die de club overneemt. Voor NEC zou dat op termijn een mooie oplossing kunnen zijn."

"Het gaat slecht, daar hoeven we niet omheen te draaien. De vijftiende plaats is onacceptabel. We vragen onszelf continu af wat er fout gaat en wie er verantwoordelijk is. Natuurlijk zonder in paniek te raken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws