Dumfries: 'Ik kreeg bijna last van mijn nek. Hij was overal, dat was lastig'

Dumfries: 'Ik kreeg bijna last van mijn nek. Hij was overal, dat was lastig'

25-01-2019 08:58 Laatste update: 09:42
41

De Champions League-campagne van PSV was een goede leerschool voor Denzel Dumfries. In de groepsduels met FC Barcelona, Internazionale en vooral Tottenham Hotspur werd de rechtsback zwaar op de proef gesteld.

Dumfries speelde Heung-Min Son uit de wedstrijd op Wembley, nadat de Zuid-Koreaan hem in de eerste ontmoeting nog het leven zuur maakte. "In de eerste wedstrijd in Eindhoven kreeg ik bijna last van mijn nek. Hij was overal, ik zeg je eerlijk: dat was lastig", vertelt Dumfries aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Maar hij is ook goed, die Son is echt heel goed, haha. Thuis heb ik heel veel geleerd. Hoe hoog het tempo was, hoe snel het spel ging, hoe hij beweegt en dat ik verkeerd stond op bepaalde momenten. Het is ook de Champions League, het allerhoogste niveau. Je knippert met je ogen en ze zijn er voorbij."

Het waren goede leermomenten voor Dumfries. "Ik heb de beelden teruggekeken en gezien hoe ik het makkelijker voor mezelf kon maken. In de tweede wedstrijd in Londen, kon ik Son goed bespelen en zag je al een heel ander beeld. Wat dat betreft was de Champions League dit seizoen de beste leerschool voor de jonge spelers van PSV. Nu kan ik zeggen dat ik langzaam naar dat niveau toegroei."