Vlap tegenover man van 86 miljoen: 'Waanzinnig? Ja, dat is gestoord'

Vlap tegenover man van 86 miljoen: 'Waanzinnig? Ja, dat is gestoord'

25-01-2019 12:02
50

SC Heerenveen-middenvelder Michel Vlap stond donderdagavond vol teleurstelling voor de microfoon van Voetbal International. De Friezen dwongen zondag nog een sensationeel 4-4 gelijkspel tegen Ajax af, maar dat zat er tijdens de bekerontmoeting van donderdag geen moment in.

De Friezen stonden na een kwartier met 2-0 achter en kwamen pas aan het einde van de wedstrijd enigszins aan voetballen toe. Bij een 3-1 stand miste Sam Lammers echter een penalty. "Stel je voor dat die erin gaat... Wie weet gaat het dan nog stormen en schiet je de 3-3 uit een klutsbal binnen. Maar Ajax heeft gedomineerd, we hebben veel achter de bal aan moeten lopen", is Vlap realistisch.

Wedden

Meer odds

Vlap stond tegenover de man van 86 miljoen: zijn voormalige Jong Oranje-maatje Frenkie de Jong. "Een waanzinnig bedrag? Ja, als je ziet wat er tegenwoordig in het voetbal omgaat... Dat is gestoord." Vlap speelde bij Jong Oranje regelmatig FIFA met De Jong ("kan hij ook heel aardig") en is benieuwd hoe zijn voetbalvriend zich staande gaat houden in Camp Nou. "Nu heb je natuurlijk een reden om naar FC Barcelona te kijken. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen: waarschijnlijk gewoon goed."