'Barcelona maakt met verkoop van drie middenvelders ruimte voor Frenkie de Jong'

'Barcelona maakt met verkoop van drie middenvelders ruimte voor Frenkie de Jong'

25-01-2019 12:58
54

FC Barcelona heeft diverse tactieken gebruikt om Frenkie de Jong te overtuigen van een overstap naar Camp Nou. Dat meldt El Chiringuito. Eén daarvan is de belofte om drie middenvelders te verkopen na dit seizoen.

Barcelona bezegelde woensdag de megatransfer van De Jong, die voor maximaal 86 miljoen euro overkomt van Ajax. In de laatste weken maakte de Catalaanse grootmacht grote vorderingen, waardoor Paris Saint-Germain werd afgetroefd. In de onderhandelingen is De Jong - volgens El Chiringuito - overtuigd met de belofte dat Barça na dit seizoen drie middenvelders gaat verkopen.

Het vertrek van de drie spelers vergroot de kansen op speeltijd van De Jong. Het gaat naar verluidt om Ivan Rakitic, Denis Suarez en Rafinha. Een vertrek van Rakitic zou het opvallendst zijn. De Kroaat speelt nagenoeg alles, maar wordt binnenkort 31 jaar en kan Barcelona nu nog goed geld opleveren. Rakitic kan bij een andere club het laatste grote contract van zijn carrière tekenen.

Suarez en Rafinha staan al langer op de nominatie om Camp Nou te verlaten. Een vertrek in januari leek in de maak, maar beide middenvelders lijken het seizoen af te maken bij Barcelona. De Jong wordt door zijn toekomstige werkgever gezien als de opvolger van Sergio Busquets.